İçeriğe geç

Cılga Ne Demek Tdk

Cılga anlamı nedir?

Cılga, yol ve kaderin içeriğine bağlı olması gerektiği anlamına gelir. Türkçedeki Cıl/Cil kelimesi şişmek anlamına gelir ve hamilelikle ilişkilendirilebilir.

Cılasun ne demek TDK?

Bu çalışmanın konusu olan “calasun” sözcüğü de bu doğrultuda incelenmiştir. Güncel Türkçe sözlükte “calasun” sözcüğü Mong. 1. cesur kişi; 2. çevik, becerikli kişi olarak yorumlanmaktadır (TDK Sözlük, 2009, s.370; URL-I).

Cigdem ne demek TDK?

Çiğdem, Türkçe kökenli bir isim olup “çiğ” ve “dem” kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. “Çiy” kelimesi sabahın erken saatlerinde oluşan su damlacıklarını ifade ederken, “dem” kelimesi toprak, arazi ve iş anlamına gelir.

Cilim ne demek TDK?

2. 4. Hacim (< Far. gilı̇̄n): (III) “Çok fazla su emen ve ısıya maruz kaldığında hemen çatlayan toprak.”

Cılgı ne demek?

Çığ, genellikle bitki örtüsünden yoksun, engebeli, dağlık ve eğimli arazilerdeki vadi yamaçlarında katmanlar halinde biriken kar kütlesinin, başlangıçtaki bir hareketlenme sonucu (iç ve/veya dış kuvvetlerin etkisiyle) yamaçtan aşağı hızla kaymasıdır.

Cılte ne demek?

Cilt (organ), deri veya post. Bir kitap, defter veya dergi üzerine dikilerek veya yapıştırılarak formların ve sayfaların bir araya getirilmesiyle deri, kumaş veya kağıtla kaplanmış bir cilt. Bir eserin ayrı ayrı basılmış parçalarından herhangi biri.

Cılkım ne demek?

Delirmek, yıkılmak, doğru ve hak yoldan ayrılmak.

Çisil ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Çisil isminin anlamı: Güzel yağmur.

Calay ne demek TDK?

Calay: Konuşma sorunu olmayan, ancak sağırlık nedeniyle konuşamayan kişi.

Cüneyd ne demek TDK?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir.

Umay ismi ne anlama gelir?

Orta Asya mitolojisinde karşılığı “Ece” olan ve “kız” anlamına gelen Umay, toprak tanrıçası olarak kabul edilir. Chakas halkı tarafından Imay Ece olarak adlandırılan Umay, beyaz saçlı ve narin bir kadın olarak tasvir edilir ve insanlığı pembe bir buluttan izlediğine inanılır.

Çönge ne demek TDK?

Ağaçların lifli hamurundan yapılan, yazı yazmak, baskı yapmak veya başka amaçlar için kullanılan ince kağıt tabakası.

Cıllımak ne demek?

Gereksiz yere bağırmak. Kaçmak, oyunu bozmak.

Celadet ne demek TDK?

Celadet kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre yiğitlik ve kahramanlık anlamına geldiği söylenebilir. Kelimenin anlamına bağlı olarak, teslim olunmaması gereken yerde gösterilen cesaret olarak da ifade edilebilir.

Cille ne anlama gelir?

Bu görkemli ve alev rengindeki kuş, özellikle dalışları, meteorları ve hava saldırılarıyla rakiplerine meydan okur. Kurt başlı, tilki kuyruklu, çarpıcı kanatlı ve sürpriz saldırılı bir yaratıktır.

Çıngıl kelime anlamı nedir?

Küçük üzüm salkımı anlamına gelen önemli bir kelimedir.

Çileğin sözlük anlamı nedir?

Çilek – İngilizce Sözlük. Cilek veya Cigelek, Kıpçakça “böğürtlen veya yabani çilek” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, Orta Türkçe yilek “yabani dut, incir” kelimesinden, Türkçe-Türkçe eki +AlAk ile türemiştir.

Çılkı anlamı nedir?

Sapmak, doğru ve doğru yoldan sapmak.

Cırgın ne demek?

Aşırı davranışlarda bulunan, çılgın ve deli olan kişilere deli denir. Ayrıca insanları kaygılı, tereddütlü veya huzursuz yapan birçok durum yaratmasıyla da karakterize edilir. Hem hafif olaylarda hem de bazı ciddi durumlarda kullanılabilen bir kelime olmasıyla karakterize edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir