İçeriğe geç

Eş Anlamlı Kelimeler Hangileri

Eş anlamlı kelimelere örnekler nelerdir?

Eş anlamlı kelimelere örnek olarak atik-seri, ayakkabı-ayakkabı, bağışlama-bağışlama, kızkardeş-kızkardeş, cömert-cömert, cennet-eden verilebilir. – Bazı durumlarda eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine geçemez.

Eş anlamlı kelimeler kolay nedir?

Kolay kelimesinin eş anlamlılarını öğrenmek de mümkündür. Kolay kelimesiyle aynı anlamı taşıyan ve dolayısıyla eş anlamlıları olan kelimeler kolay, basit, kolay, zahmetsiz, zahmetsizdir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlamlı kelimeler tane ne demek?

Tahıl kelimesinin Farsça kökenli eş anlamlısı ise gelenektir. Bu iki kelime birbirinin anlamına karşılık gelir. Ayrıca kıta, parça ve pare kelimeleri de bu listeye dahil edilebilir. Saymada, zıttı olmayan tahıl kelimesinin eş anlamlısı olan parça kullanılır.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Kalp eş anlamlısı nedir?

Burada belirlediğimiz örneklerde hem “kalp” kelimesinin hem de “kalp” kelimesinin “kalp” kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Rüyanın eş anlamlısı nedir?

Bunlar rüya, düş ve umut kelimeleridir. Bu eş anlamlılar cümlede rüya kelimesinin yerine de kullanılabilir çünkü aynı anlama sahiptirler.

Çabuk eş anlamlıları nelerdir?

Hızlı kelimesinin eş anlamlısı nedir? Aynı cümlede, hızlı kelimesi anlamını kaybetmeden başka kelimelerle değiştirilebilir. Bu kelimeler hızlı ve acelecidir.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Zor eş anlamlısı nedir?

Zor kelimesinin eş anlamlıları: – zorluk, – zorluk, – zorunluluk. Bu tür kelimeler bu amaç için zor kelimesinin eş anlamlıları olarak düşünülebilir.

Doktorun eş anlamlısı nedir?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı doktor kelimesidir. Başka bir eş anlamlısı ise doktor kelimesidir. Doktor nedir?4 Mart 2021

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Eş anlamlı kelimeler örnek verir misiniz?

Türkçede eş anlamlı sözcüklerin çoğu yabancı kökenlidir. değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-yoksul, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, alet-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Temizin eş anlamlısı ne?

Türkçede “pak” kelimesi genellikle “temiz” kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır. Ancak, birden fazla kelime alternatif olarak temiz anlamında kullanılabilir. Bunlara “hijyen, temiz ve terbiyeli” gibi kelimeler de dahildir.

Eş anlamlı cümleler nedir kısaca?

Eş anlamlılar, telaffuz veya yazım açısından benzer olmasalar da aynı anlamı ifade eden kelimelerdir. Genellikle eş anlamlı olarak kullanılan bu kelimeler, bir cümleyi oluşturan unsurlardan biri olabilir veya tek başlarına görünebilirler.

Eş anlamlı kelime nedir örnek vererek açıklayınız?

Kelimelerden biri daha olumlu bir çağrışım taşırken diğeri daha olumsuz bir çağrışım taşıyabilir. Örneğin, “aşırı kilolu”, “tombul”, “şişman” ve “obez” kelimeleri eşanlamlı olsa da çağrışımları farklıdır. “Aşırı kilolu” kelimesi normal diyaloglarda kabul edilebilirken, “şişman” kelimesi hakaret olarak değerlendirilebilir.

Eş anlamlı cümleler nasıl yazılır?

EŞ ANLAMLI KELİMENİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla eş anlamlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı eş anlamlılar şeklinde olmalıdır.

Eş sesli kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir